در کتابخانه ملی روسیه گشایش یافت:
مجموعه یادبود شرقشناس روس ایگناتی کراچکوفسکی
15 نوامبر 2024
کتابخانه ملی روسیه در سنتپترزبورگ، مجموعه یادبود دانشمند شرقشناس ایگناتی کراچکوفسکی (1883-1951) را در فضای جداگانه افتتاح کرد. رئیس این کتابخانه معتقد است که این مجموعه به توسعه همکاری بین کتابخانه و موسسات شرقشناسی در فدراسیون روسیه و خارج از کشور کمک خواهد کرد.
در این مراسم دنیس تسیپکین رئیس کتابخانه ملی روسیه، میخائیل گریازنوف مدیر بنیاد حمایت از فرهنگ اسلامی، الکسی سیرنوف معاون اول رئیس جمهور روسیه و از اداره دینی مسلمانان فدراسیون روسیه و معاون اول مفتی دمیر محیالدینوف حضور داشتند.
مفتی شیخ راویل عینالدین در بخشی از پیام خود که این مناسبت ارائه شده بود اظهار داشت: کراچکوفسکی شخصیت مهمی در زمینه علم روسیه و اسلام روسی است، زیرا او نویسنده اولین ترجمه دانشگاهی کتاب مقدس مسلمانان به روسی بود. در شرایط الحاد دولتی دوران شوروی و دوری از میراث مذهبی، ترجمه او به کتاب محبوب میلیونها خانواده روسی زبان جهان از کشورهای بالتیک تا ولادی وستوک تبدیل شد. وی افزود: در این زمینه، میتوان در مورد او بهعنوان پل فکری که سنت شرقشناسی روسیه پیش از انقلاب را با شرقشناسی مدرن در دوران شوروی پیوند میدهد، صحبت کرد.
مفتی در بخش دیگری از پیام خود گفت: امروزه که علاقه متقابل تمدن روسیه و کشورهای جنوب جهانی دربرگیرنده جهان اسلام در حال افزایش است، سنتهای داخلی مطالعه شرق به طور فزایندهای مورد تقاضا قرار میگیرد. من بسیار خوشحالم که اداره دینی مسلمانان فدراسیون روسیه مستقیما با مطالعه، به فعلیت رساندن و یادبود مکتب بزرگ مطالعات اسلامی روسیه مرتبط است.
آکادمیسین ایگناتی یولیانوویچ کراچکوفسکی نقش حیاتی در توسعه شرقشناسی روسی در قرن بیستم ایفا کرد. او نویسنده بیش از 450 اثر منتشر شده است که هم به فرهنگ و ادبیات کلاسیک عربی اسلامی و هم دوران مدرن و معاصر اختصاص دارد. همسر او متخصص کتیبهنویسی عربی، طبق وصیت خود، بخشی از اثاثیه دفتر و همچنین ارزشمندترین کتابخانه که بیش از 20 هزار کتاب دارد، به کتابخانه ملی روسیه در سال 1972 منتقل کرد. این یکی از بزرگترین مجموعههای کتاب خصوصی است؛ از کتابهای کمیاب قرن 16 تا کتابهای نیمه دوم قرن 20.
کراچکوفسکی به خاطر ترجمه قرآن به روسی شهرت دارد. کتاب خاطرات او در میان نسخ خطی عربی برنده جایزه استالین (در سال 1951) شد.
منبع:
نظر شما